روانشناسي

 
 
ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون
|

ترك متادون، بهترين روش ترك اعتياد به متادون

ترك متادون براي بسياري از مصرف كنندگان به يك آرزو تبديل شده است، به طور معمول متادون براي ترك مواد مخدري مانند هروئين، مورفين، ترياك، شيره، ترامادول و غيره تجويز مي شود اما بعد از مدتي به دليل خستگي از خوردن دارو فرد تصميم مي گيرد تا آن را ترك كند و همين مسئله نقطه آغاز مشكلات مي باشد.

در صورتي كه بيمار ميزان دوز دارو را تغيير دهد، بدون نظر متخصص تعادل بدن خود را به هم مي زند و احتمال بازگشت اعتياد بسيار زياد مي شود و توجه داشته باشيد كه ترك هاي خودسرانه و غيراصولي عوارض متعددي بر جاي مي گذارند و روند درمان را سخت تر مي كنند اما در صورتي كه با درمانگر مشورت كنيد و از او بخواهيد كه راهي براي ترك دارو در اختيار شما قرار دهد در اين صورت وارد چرخه معيوب براي ترك اعتياد نخواهيد شد.

متادون چيست و موارد مصرف متادون ؟
متادون خاصيت ضد درد دارد و به دليل تاثيرات مشابهي كه با مواد مخدر دارد براي ترك اعتياد موادي مانند هروئين و مورفين استفاده مي شود مدت زمان تاثير پذيري متادون به صورت ميانگين بين ۲۴ تا ۷۴ ساعت مي باشد كه با توجه به سوخت و ساز بدن افراد مي تواند متفاوت باشد، به همين دليل از متادون براي درمان هروئين كه مدت تاثير آن ۲ تا ۳ ساعت است مورد استفاده قرار مي گيرد.

متادون به عنوان دارويي براي درمان دردهاي شديد توسط متخصصان تجويز مي شود و اين دارو به صورت قرص و شربت وجود دارد و هم چنين به شكل خوراكي داخل آبميوه استفاده مي شود و كمتر ديده مي شود اين ماده به شكل تزريقي عضلاني و يا وريدي استفاده شود.

متادون بر روي گيرنده هاي اوپيوئيدي اثر مي گذارد تا درد را كاهش دهد و پزشكان آن را بين ۴ تا ۸ ساعت تجويز مي كنند بسياري از افراد براي درمان اعتياد از متادون استفاده مي كنن اما در حقيقت متادون اعتياد آور بوده و عوارض جسماني و رواني بسياري دارد.

توجه: متادون تاثيرات مشابهي با مواد مخدر دارد و به همين دليل بايد با احتياط مورد مصرف قرار گيرد و در صورتي كه غيراصولي و بدون تجويز پزشك مورد استفاده قرار گيرد كمكي به ترك اعتياد نخواهد كرد بلكه تبديل به ماده اي مي شود كه مورد سوء مصرف قرار گرفته و علائم اعتيادي جديدي در شخص به وجود مي آورد.

متادون براي چه كساني تجويز مي شود
قرص و شربت متادون براي درمان وابستگي به مواد مخدر مانند هروئين، ترياك، مورفين، شيره و غيره توسط متخصص تجويز مي شود اين افراد بايد تحت نظر متخصص باشند و به صورت منظم آن را مورد استفاده قرار دهند تا بتوانند به خوبي از علائم ترك جلوگيري كنند.

علائم ترك اعتياد به متادون
زماني كه متادون را ترك مي كنيد علائم آن با تاخير و ۳ -۴ روز پس از قطع شروع شده و در روز ششم به اوج مي رسد و بعد از ۲-۳ هفته برطرف مي شود افرادي كه متادون مصرف مي كنند نسبت به بعضي از اثرات آن تحمل زيادي پيدا مي كنند و در صورتي كه اين دارو را به صورت دقيق و منظم دريافت نكند و يا به صورت ناگهاني آن را قطع كنند با علائم جسماني و رواني ناخوشايندي رو به رو خواهند شد. فرد بعد از ترك هر گونه مواد مخدري دچار حالات ناخوشايند خماري مي شود و همين مسئله باعث مي شود تا فرد ترك سخت تري داشته باشد.

عوارض جسمي ترك ( غير اصولي) متادون
متادون بعد از ترك غير اصولي عوارض جسمي خواهد داشت كه عبارت اند از:

اختلالات خواب و بي خوابي
بدن درد بخصوص پا درد
سرگيجه
تهوع
استفراغ
اختلالات جنسي و كاهش ميل جنسي
كاهش فشار خون
بي اشتهايي
ضعف
خارش
اختلال در ديد
عوارض روحي و رواني ترك ( غير اصولي) متادون
در صورتي كه فرد ترك غير اصولي داشته باشد از نظر روحي و رواني با عوارضي مانند بي قراري و علائم افسردگي، در بعضي از موارد اقدام به خودكشي، اضطراب، هيجان و احساس نارضايتي رو به رو خواهد شد بايد قبل از ترك خودسرانه نسبت به عوارض آن آگاهي كاملي به دست آورد.

مدت زمان ترك اعتياد به متادون
بر اساس مطالب بيان شده ترك ناگهاني متادون خطرناك مي باشد و با توجه به تحقيقات انجام شده در صورتي كه ترك اعتياد در بازه زماني طولاني مدتي انجام شود نتيجه بهتري به همراه خواهد داشت البته توجه داشته باشيد كه طول درمان بسته به دوز مصرفي و شرايط فيزيكي فرد متفاوت خواهد بود و با توجه به نظر پزشك تعيين مي شود.

افرادي كه سابقه مصرف متادون آن ها طولاني مدت و دوز بالايي استفاده مي كنند معمولا دوره درمان آن ها ۱ تا ۲ سال و برخي ديگر حتي در بازه زماني ۱ تا ۲ ماه به نتيجه دلخواه خود مي رسند و ترك متادون با موفقيت انجام مي شود.


متادون
بر اساس تحقيقات انجام شده بيش از ۷۵ درصد افرادي كه از ترك اصولي استفاده نكرده اند بعد از يك سال دوباره به سمت مصرف متادون باز مي گردند اما راهكارهايي براي از بين بردن علائم و نشانه هاي ترك اعتياد متادون وجود دارد كه براي هميشه مي توانيد از اعتياد آن رهايي يابيد.

منبع:كانون مشاوران ايران-ترك متادون | بهترين روش ترك اعتياد به متادون



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/1/21 
زمان : ۱۸
تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون
|

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون

آيا با متادون آشنا هستيد و تست متادون را مي شناسيد؟ متادون نوعي داروي صنعتي و جز گروه شبه مخدرها مي باشد كه از آن براي ترك اعتياد و به عنوان مسكن استفاده مي كنند. اگر متادون بيش از حد استفاده شود، فرد به آن وابسته شده و به آن اعتياد پيدا مي كند.

بسياري از افراد به دلايل مختلف مانند استخدام، ازدواج يا درخواست خانواده به خصوص پدر و مادر ناچار هستند كه تست متادون را براي تشخيص اعتياد انجام دهند. يكي از بزرگ ترين دغدغه هاي شخص در لحظه تست اعتياد، منفي شدن جواب تست مي باشد.

اگر مي خواهيد در اين زمينه اطلاعات بيشتري به دست آوريد و اطلاعات خود را در مورد متادون افزايش دهيد بهتر است اين مقاله را مورد مطالعه قرار دهيد تا با انواع تست متادون و راه هاي منفي شدن آن آشنا شويد.

تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون
كاربرد متادون
متادون به عنوان داروي ترك اعتياد استفاده مي شود و براي درمان اعتياد مواد مخدري مانند ترياك، هروئين، شيره، مورد تجويز قرار مي گيرد. هم چنين متادون به عنوان داروي نگهدارنده معروف است به دليل اين كه مدت اثر آن نسبت به مواد مخدر طولاني تر مي باشد.

به طوري كه اثر يك دوز واحد متادون تقريبا ۲۴ تا ۴۸ ساعت و هروئين حدود ۲ تا ۳ ساعت مي باشد. متادون به خاطر تاثير بلند مدتي كه دارد مي تواند در دوز كم و طبق تجويز پزشك، جايگزين هروئين يا هر ماده مخدر ديگري شود و فرد علائم ترك كم تري را تجربه كند.

متادون بر گيرنده هاي اوپيوئيدي مثل مورفين اثر مي گذارد و باعث كاهش درد و خماري مي شود، اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته شده اما اگر بيش از حد استفاده شود عوارض بسياري به همراه خواهد داشت و در فرد اعتياد ايجاد مي كند. از پيامدهاي متادون مي توان به موارد زير اشاره نمود:

يبوست
پوسيدگي دندان
افزايش ضربان قلب
تنگي نفس
نازايي
اختلالات جنسي
بي نظمي در عادات ماهانه زنان
اختلالات رواني مانند افسردگي
فكر و ميل به خودكشي
توجه داشته باشيد اگر چه متادون به عنوان داروي ترك شناخته مي شود اما عوارض آن از ساير مواد مخدر كمتر نمي باشد.

آيا متادون تست اعتياد را مثبت مي كند؟
مثبت شدن تست اعتياد به وسيله متادون به شرايط مختلفي بستگي دارد، زماني كه فرد براي ترك اعتياد از متادون استفاده مي كند، پزشك آن را در دوز محدود تجويز مي كند. اين امر اگر همراه با قطع مصرف مواد باشد باعث مي شود تا تست اعتياد منفي شود اما برخي از افراد بدون دستور پزشك متادون را جايگزين مواد مخدر مي كنند.

حتي گاهي اوقات آن را همزمان با مواد مخدر استفاده مي كنند اين كار باعث مي شود تا تست اعتياد مثبت شود. در اين شرايط براي تشخيص صحيح اعتياد به متادون بهتر است تست اختصاصي آن انجام شود.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-تست متادون و علل منفي شدن تست اعتياد به متادون



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/3/11 
زمان : ۱۸
[ ]